Mažoretkinje, trubači i klovnovi najavili pedeseti Praznik mimoze u Herceg Novom

 

Mimoza Zrenjanin 01Karavan mimoze, koji najavljuje 50. Praznik mimoze u Herceg Novom, prošao je danas zrenjaninskim Trgom slobode i ulicom Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

 

Mimoza Zrenjanin 02Razigrane mažoretkinje, raspoloženi trubači i nasmejani klovnovi doneli su dah proleća i duh, boje, mirise i toplinu južnog Jadrana u zimski ambijent Banata koji je pod ledenom kišom.

 

Brojni građani su dočekali drage goste iz Herceg Novog koji u našem gradu promoviše „Praznik mimoze“ nakon tridesetak godina.

 

Zamirisale su mimoze, zapucale su puške, razlegla se muzika trubača, „sevali“ su fotoaparati...

 

Mimoza Zrenjanin 03Kako je najavljeno, ovakvi spektakli bi trebalo da promovišu tradicionalnu manifestaciju mimoze u našem gradu i sledećih godina.

 

Mimoza Zrenjanin 03aKaravan mimoze je prošao Bečom, Vrbasom i Novim Sadom a iz Zrenjanina kreće put Beograda.

Predviđene su još dve promotivne ture u Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Sloveniji i Srbiji...

 

U Gradskoj kući u Zrenjaninu organizovan je prijem za predstavnike delegacije Herceg Novog.

 

Potpredsednik hercegnovske Opštine Miloš Konjević je uručio Plaketu 50. Praznika mimoze zamenici sekretara Skupštine Grada Zrenjanina Svetlani Grujić, koja ju je primila u ime gradonačelnika Čedomira Janjića.

 

Mimoza Zrenjanin 04Izrazivši zadovoljstvo što je Kravan mimoze u Zrenjaninu posle tri decenije, direktor Turističke organizcije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina je rekao da je ovo pravi način da se Herceg Novi preporuči građanima regiona i uspostave nove veze saradnje.

 

Kako je istakla načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić, čast je biti domaćin učesnicima Karavana mimoze koji je u našem gradu bio još u februaru 1985. godine i izrazila očekivanja da će ovaj turistički događaj postati tradicija.

Tara2Turistička organizacija grada Zrenjanina učestvovala je na drugoj Turističkoj konferenciji Zapadna Srbija, koja se održala u hotelu Omorika na Tari, 04. i 05. decembra 2018. godine.

 

Tara3Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizovala je konferenciju sa ciljem da okupi turističku struku, napravi godišnje sumiranje rezultata, kao i da predstavi planove za razvoj turizma ove prosperitetne regije.

 

 

Pored strateških planova i sumiranja, ovogodišnji fokus konferencije je stavljen na ulogu i značaj medija u razvoju turizma.

 

 

TaraPored eminentnih predavača i organizatora, na konferenciji su učestvovale brojne turističke organizacije iz Srbije, predstavnici turističkih agencija, hotela i ostali predstavnici sve značajnije privredne grane u Srbiji.

 

Turističku organizaciju grada Zrenjanina predstavljao je Bogoljub Kandić.

CSC 000Delegacija iz Rumunije, predstavnici Županije Timiš i tiristički radnici iz Temišvara, bili su u dvodnevnoj poseti Zrenjaninu, koju je organizovala Turistička organizacija grada Zrenjanina uz podršku Unije poslodavaca Zrenjanin. Prvog dana posete, 27. novembra, gostima su prezentovani, u Baroknoj sali Gradske kuće, turistički potencijali grada Zrenjanina. Tom prilikom prisutnima su se obratili direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Rumuna Todor Ursu, direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina i predsednik upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanin Goran Nešić.

 

CSC 001Ideja je potekla iz Zrenjanina, sa sajma ZRbiznet, gde su ostvareni kontakti sa našim preduzetnicima, ali i rumunskim kolegama, privrednicima i turističkim radnicima, rekao je Ljubotina. Ovo je uzvratna poseta Rumuna, podsećajući nas na mesec dana ranije organizovano putovanje naših turističkih i ugostiteljskih radnika u Temišvar. Očekuje velike rezultate, naročito u 2019. godini. Najavio je promociju grada Zrenjanina i manifestacije Dana piva u Temišvaru. Pozvao je naše goste i njihove sugrađane da posete grad na Begeju i manifestaciju Dani piva.

 

Todor Ursu je poželeo dobrodošlicu delegaciji iz Rumunije i izrazio je veliko zadovoljstvo što je započeta saradnja na ovom polju sa Rumunijom. Upoznao nas je sa radom Zavoda, koji ove godine slavi 10 godina postojanja. Pored 40 izložbi, zavod organizuje i 32 manifestacije, od kojih je izdvojio Veliki festival Rumuna, Dečiji festival Rumuna, Festival zabavne muzike, Festival romansi i šlagera. Istakao je da Zavod sarađuje sa preko 40 različitih institucijama u zemlji i inostranstvu, Pokrajinskom vladom, Akademijama nauke u umetnosti u Srbiji i Crnoj Gori.

 

CSC 0386Goran Nešić je, nakon što je pozdravio sve prisutne, rekao da je Unija poslodavaca stvorila ideju da se kroz sajam, dolazi do ovakvih kontakata i ovakvih dešavanja. Izrazio je želju i nadu da se ne stane ovde. Istakao je da je cilj proširenje saradnje sa gradovima u okruženju, u kojima možemo da tražimo nove privredne šanse.

 

DSC 0382Madelina Burtea, zadužena za odnose sa javnošću u Asocijaciji za promociju i razvoj turizma u Županiji Timiš, izjavila je da je plan za narednu godinu da se napravi zajednička poseta ljudi iz Temišvara i Zrenjanina, našim i rumunskim najznačajnijim manifestacijama, poput novogodišnjih i božićnih vašara i sajmova turizma. Obećala je da će posetiti „Dane piva“ u Zrenjaninu, ali je pozvala i Zrenjanince da posete njihove „Dane piva“, koje organizuje temišvarska fabrika piva „Timišorijana“.

 

DSC 0394Program u Baroknoj sali upotpunjen je folklornim igrama Kluba za stara i odrasla lica pri Gerontološkom centru,a prisutni su imali prilike da pogledaju film o gradu Zrenjaninu i manifestaciji Dani piva. Drugog dana boravka, za goste iz Rumunije, organizovan je obilazak, sa stručnim vodičem, užeg centra grada i okoline, kao i nekoliko ugostiteljskih objekata, gde su bili, od strane domaćina-vlasnika, uslužneni proizvodima karakterističnim za ovo poručje.

Strana 1 od 23

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME