Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Gastronomsko – turističko – privredna manifestacija 35. „Zlatni kotlić“ i 11. Memorijal „Đula Farkaš – Farki“

 

Farkas kotlic najava 002Gastronomsko - turističko - privredna manifestacija 35. „Zlatni kotlić“ i 11. Memorijal „Đula Farkaš - Farki“, koja se održava 29. avgusta na Trgu slobode, najavljena je na današnjoj konferenciji za novinare. Istog dana biće održan „Dan Mađarske u Zrenjaninu“, kada će se predstaviti gradovi i banje iz Mađarske, ali i brojne Turističke organizacije i banje iz Srbije.

 

Farkas kotlic najava 006Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da Dani piva nisu samo koncerti i zabava, već će poslužiti i za ostvarivanje privrednih kontakata. Upravo će „Dan Ma]arske u Zrenjaninu“ biti prilika da se na jednom mestu sretnu privrednici, razmene iskustva, uspostave kontakti i nastavi saradnja.

 

Najavio je dolazak delegacija iz više mađarskih gradova: Debrecina, Morahaloma, Alđea, Sarvaša, Đule i Bekeščabe.

 

Farkas kotlic najava 005O značaju manifestacije govorio je direktor Turističke organizacije Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Očekuje se veliki broj učesnika, kako u utorak 28. avgusta, kada će se predstaviti Republika Slovačka, tako i 29. avgusta, kada će se predstaviti Republika Mađarska.

Naglasio je da je Festival tradicije i kulture podignut na jedan viši nivo i da je ovo prilika da se naše Turističke organizacije i banje predstave gostima iz Mađarske, ali i obrnuto.

Najavio je veliki broj učesnika na 35. takmičenju u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“.

 

Farkas kotlic najava 009Direktor Regionalne privredne komore Predrag Stankov izrazio je nadu da će iz ove manifestacije proisteći novi kontakti i novi poslovni poduhvati, rekavši da će ovo za njih biti svojevrsan uvod u privredni sajam „ZR biznet“.

 

Izvršna direktorka Poslodavaca Zrenjanina Izabela Kiš je istakla da je zadatak asocijacija kao što je Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina da stvara mogućnosti preduzetnicima i privrednicima da uspostavljaju kontakte sa drugim tržištima.

 

Ribarsko gazdinstvo Ečka će ovom prilikom pripremiti oko 2000 porcija riblje čorbe, koja će se besplatno deliti učesnicima i posetiocima manifestacije.

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Press Dani piva najava 015Na konferenciji za medije, koja je održana u utorak 21. avgusta, a povodom predstojećih Dana piva, o bogatom programu govorili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, PR manifestacije Jadranka Janković Nešić, Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od osnivača benda „Riblja čorba“ Miša Aleksić, frontmen Nevernih beba Milan Đurđević, kao i Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije.

 

Press Dani piva najava 016Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalio se gostima koji su došli da zajedno sa njim najave manifestaciju Dani piva, koja se ove godine održava po 33. put, od 27. avgusta do 02. septembra, na više lokacija.

 

Najavio je sedmodnevi spektakl sa, do sada, najboljim gostima i izvođačima sa naše estrade.

 

Rekao je da će Zrenjanin, kao i do sada biti dobar domaćin i nada se, ukoliko nas vreme posluži, obaranju svih rekorda.

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Festival tradicije i kulture Republike Slovačke i Republike Mađarske na Trgu slobode

Utorak, 28. avgust, 19h – Dan Republike Slovačke

Sreda, 29. avgust, 18h – Dan Republike Mađarske

 

Festival tradicije i kulture organizovaće se, ove godine po drugi put, na centralnom gradskom trgu 28. i 29. avgusta, u okviru programa manifestacije Dani piva. Gosti i partneri ove privredno-turisičke, kulturno-umetničke i gastronomske manifestacije su Republika Slovačka i Republika Mađarska. Cilj manifestacije je jačanje prekogranične saradnje sa gostima iz pomenutih zemalja na poljima evropskih projekata, turizma i kulture, ali i prikazivanja bogatstva različitosti i multikulturalnosti.

SlikaMag

Prvog dana dešavanja svoju kulturu, tradiciju, turizam i gastronomiju na izlagačkim prostorima i kroz kulturno-umetnički nastup, predstaviće gosti iz mesta Ladomerska Vieska (okrug Banska Bistrica) iz Slovačke, kao i Kovačica, Padina, Vojlovica, Janošik, Aradac i Belo blato, mesta sa življem slovačkog porekla.

Očekuje nas i organizovana izložba „Slovačka lepota“, gde će biti predstavljene slovačke nošnje, u Narodnom muzeju Zrenjanin.

 

Drugog dana, predstaviće nam se gosti iz Morahaloma, Debrecina, Sarvaša, Alđea, Đule, Bekeščabe i Mađari koji žive u Temišvaru sa svojim turističkim, gastronomskim proizvodima i folklornima igrama.

Iz Sarvaša nam stižu harmonikaši, a iz Alđea citraši. Takođe, svoje potencijale će predstaviti brojne Turističke organizacije i banje iz Srbije.

 

Istog dana biće održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe „35. Zlatni kotlić“ i XI Memorijal Đula Farkaš – Farki, sa, do sada, najvećim brojem učesnika.

Ribnjak Ečka će pripremiti oko 2000 porcija ribljih čorbi za učesnike i sve posetioce manifestacije.

Na ovaj način ribnjak će promovisati i svoj svojevrsni brend – ečanski šaran.

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

XXXV Zlatni kotlić, XI Memorijal Đula Farkaš - Farki, Trg slobode, Sreda 29. avgust 2018. u 17h

 

Gastronomsko - turistička manifestacija 35. „Zlatni kotlić“ i 11. Memorijalni turnir Đula Farkaš - Farki održaće se u sredu 29. avgusta 2018. godine u sklopu manifestacije 33. Dani piva.

Manifestacija se održava na prostoru centralnog gradskog trga (Trg slobode) u Zrenjaninu gde će biti organizovano tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

 

Krajnji rok za prijavu ekipa je 20. avgust 2018. godine.

35MemorijalFarkas

 

Svako ima pravo da prijavi najviše dva predstavnika u ekipi za takmičenje.

Kotizacija za učešće na manifestaciji se ne plaća, ali su takmičari u obavezi da sami sebi obezbede materijal za kuvanje tj.ribu (3 kg šarana) i za ogrev isključivo plin.

Takmičenje i prijava (preuzmite ovde) se organizuju na osnovu PROPOZICIJA (preuzmite ovde) kojih su svi dužni da se pridržavaju.

 

Ribnjak Ečka će i ove godine pripremiti oko 2000 porcija ribljih čorbi za učesnike i sve posetioce manifestacije. Na ovaj način ribnjak će promovisati i svoj svojevrsni brend – ečanski šaran..

 

Dolazak takmičara na prostor Trga slobode je od 17 časova, a kuvanje počinje od 18 časova prema sledećem redosledu:

SATNICA

17:00 SKUP TAKMIČARA

18:00-19:15 KUVANjE RIBLjE ČORBE

19:15-19:30 PREDAJA UZORAKA RIBLjE ČORBE

19:30-20:00 OCENjIVANjE ČORBE

20:30 PROGLAŠENjE POBEDNIKA

 

Dodatne informacije možete dobiti na sledećim brojevima telefona:

023/523-160 (Vesna Bugarin)

023/581-890 (Ivana Đukić)

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Strana 1 od 7

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME