Agrobiznis konferencija - MAK 2019 „Evropski put - put uspeha“

Kopaonik 01Na Kopaoniku je 25. januara u kongresnom centru hotela Grand&Spa, svečano otvorena trodnevna, šesta Međunarodna agrobiznis konferencija-MAK, „Evropski put uspeha“.

 

Kopaonik 02Ciljevi konferencije su da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sienergijski rezultati nauke i prakse, kao i mogućnosti realne podrške uklјučenju Srbije u EU u skladu sa pregovaračkim poglavlјima 11,12 i 13, koji se odnose na polјoprivredu i ruralni razvoj, bezbednost hrane, veterinarsku i fitosanitarnu politiku i ribarstvo.

 

Predstavljeni su savremeni trendovi i standardi u oblasti polјoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u Evropskoj uniji, kao i njihove implikacije na razvoj polјoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemlјama zapadnog Balkana.

 

Kopaonik 03Misija učesnika tradicionalne MAK 2019 bazirala se na holističkom pristupu i dijalogu svih učesnika, na realizaciju ideja kroz nova naučna i praktična rešenja.

 

Kopaonik 03aPrimarna ideja MAK-2019 konferencije bili su afirmacija najnovijih naučnih znanja i njihove primene u praksi u oblasti agrara, turizma, IT sektora, preduzetništva, poslovnog umrežavanja naše zemlje i regiona sa Evropskom unijom i svetom.

 

Direktor Turističke organizacije grada Zrenjanin, gospodin Zoran Ljubotina je drugog dana konferencije predstavio naš grad izlaganjem na temu „Promocija turističkih potencijala grada Zrenjanina”. Gospodin Ljubotina je rekao da su privreda i turizam uzročno posledične veze, a da se njihovim jačanjem razvija potencijal grada.

 

Akcenat razvoja Zrenjanina, kao turističke destinacije, je na unapređenju receptivnog turizma dovođenjem gostiju iz zemlje i inostranstva.

 

Kopaonik 04Da smo na dobrom putu, svedoči porast broja noćenja i brojnih manifestacija kao što su Dani piva, Banatska bajka, Banatske vredne ruke, Izađi mi na teglu, Korzo fest, ZR BizNet, Moto Jet, ZRok vikend.

Turistička organizacija grada Zrenjanina se bavi i izradom projekata koji doprinose realizaciji ideja uz pomoć sredstava iz budžeta i fondova, te da je prethodne godine dobijeno 11 miliona dinara za finansiranje talpe na Tisi, manifestacionih kućica, manifestacije Dani piva.

 

Realizcija projekta EuroVeloPark Banat, otvaranje Muzej piva, razvijanjem biciklističkog i pivskog turizma i prezentacijom našeg grada na sajmovima u zemlji i inostranstvu, doprineće prepoznavanju Zrenjanina kao nezaobilzne tačka ne mapi savremenog turističkog potrošača.

Izlaganje gospodina Ljubotinje pratio je film „Grad po meri čoveka”.

 

Kopaonik 04aOrganizatori konferencije su bili grad Kraljevo, Nacionalni naučno - poslovni centar Gegula iz Kraljeva, Balkanski naučni centar Ruske akademije prirodnih nauka Beograd, Fakultet za menadžment Sremski Karlovci, C.R.E.A.M. Europe (Serbia) PPP Aliance Novi Sad, Visoka zdravstveno - sanitarna škola strukovnih studija ,,Visan“ Beograd i Mikološko - gljivarski savez Srbije.

 

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom GRADA ZRENJANIN, OPŠTINE VRNJAČKA BANJA OPŠTINE TRSTENIK i OPŠTINE BOGATIĆ.

 

Kopaonik 05Generalni pokrovitelji konferencije su bili: Nikom auto (Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Lancia), Vinarija Čoka i Vinarija Ohrid, Ministarstvo poljoprivrede, šumastva i vodoprovrede Republike Srbije, Misnistarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, Privredna komora Srbije, MK Mountain Resort (Grand Hotel & Spa, Hotels & Apartments Kopaonik).

 

Generalno medijsko pokroviteljstvo realizovano je saradnjom sa Radio televizijom Srbije, 1Prvom, BK TV, Srpskom naučnom televizijom, Večernjim novostima, TV Kraljevom, TOP Srbijom, MIX TV Kraljevo, TV Raškom, KA TV Kraljevo, MIX TV Kopaonikom - live.

 

Fotografije: Mihajlo Berček.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME