Konferencija povodom dolaska predstavnika Rumuna iz Županije Timiš

pres1U četvrtak, 22. novembra, u Multimedijalnoj Sali, održana je konferencija za novinare povodom posete delegacije iz Županije Timiš. Poseta, u organizacjici Turističke organizacije grada Zrenjanina, uz podršku Unije poslodavaca Zrenjanin, zakazana je za utorak, 27. novembar, a radi ostvarivanja saradnje u cilju razvoja turizma u regionu.

 

Na konferenciji su govorili izvršni direktor Unije poslodavaca Zrenjanin Izabela Kiš, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, vlasnik Turističke agencije Caravan Vladeta Dašić i Natalija Palinkaš, vlasnik restorana Renesansa, kao predstavnik naših ugostitelja.

 

Zoran Ljubotina je sa zadovoljstvom najavio dolazak predstavnika Županije Timiš i grada Temišvara, kao i početak saradnje sa njima. Istakao je da je ideja potekla sa sajma ZR Biznet, a cilj ideje da se dovede veliki broj turista iz Rumunije i u tom smislu podigne turizam na viši nivo. Delegacija iz Zrenjanina je pre tri nedelje posetila Temišvar, gde je bila sačekana od strane predstavnika Županije, grada Temišvara, vlasnika turističkih agencija. Najavio je promociju grada Zrenjanina, koja će se održati u utorak, pripremljenu za goste i nastavak razgovora, koji su započeti u Rumuniji.

 

pres2Vladeta Dašić je rekao da je ideja da se targetira jedna ciljna grupa, koja bi mogla da bude sigurna, kao posetioci. Upravo je to Temišvar i njihovo stanovništvo. Istakao je da jedino zajedno i sa objedinjenom ponudom, neki grad može da bude turistički centar, jer svako parcijalno prikazivanje i promocija je kratkog daha. Cilj odlaska naših turističkih radnika u Temišvar bio je ostvarivanje kontakta sa njihovim turističkim radnicima, kao i da se upoznaju sa onim šta nude, kako bi naši organizatori turističkih putovanja mogli da sačine program, predstave ga i povedu naše sugrađane u Rumuniju.

 

pres3Prvo takvo putovanje je planirano već za 30. novembar ili 05. decembar. Biće komercijalnog tipa, a u cenu od 1000 dinara ulazi autobuski prevoz i razgledanje grada sa stručnim vodičem. Za predstavnike Rumuna, koji dolaze sledeće nedelje u dvodnevnu posetu našem gradu, pripremljen je bogat program. Prvog dana je za njih planirana interno ciljna, usmerena promocija grada, na kojoj će se prikazati film, a pozdraviće ih predstavnik grada Zrenjanina, direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i predsednik instituta za kulturu vojvođanskih Rumuna Doru Ursu. Drugog dana, sa stručnim vodičem, grupi će se pokazati grad i okolina.

 

Izabela Kiš je istakla da su svi članovi Unije iz različitih oblasti uvideli da jedino zajedničkim snagama mogu da daju velike rezultate. Na ovaj način će se povećati vidljivost grada i dolazak turista, što je upravo i cilj. Dokaz opravdanosti odlaska delegacije iz Zrenjanina u Temišvar je upravo uzvratna poseta njihovih privrednikas i preduzetnika. Nastavku razgovora sa gostima prisustvovaće privrednici i preduzetnici koji su već potvrdili svoj dolazak. Inače Unija poslodavaca Zrenjain neguje saradnju sa raznim institucijama iz Rumunije, što je jako važno za ekonomski razvoj grada i regiona. Unija je podržala i uvek će podržavati ovakav vid saradnje, jer želi da pomogne svojim članovima, kako bi bili uspešniji, a grad kvalitetniji.

 

Natalija Palinkaš je imala čast da se obrati ispred ugostitelja našeg grada i izrazila je zadovoljstvo što su uključeni u ovaj program, kako bi kompletirali ponudu grada i poboljšali ugostiteljsku i turističku ponudu grada Zrenjanina.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME