Najavljen Korzo fest

Korzo fest 004Na konferenciji za predstavnike medija, održanoj u utorak 17. jula, u Multimedijalnoj Sali, najavljena je manifestacija „Korzo fest“, koja će se održavati od 20. jula do 11. avgusta.

 

Korzo fest 007Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, pozdravivši sve prisutne, naglasio je da nas očekuje bogat zabavni i kulturno-umetnički program, koji će upotpuniti ponudu našeg grada tokom letnjih meseci.

 

Istakao je da je manifestacija koja traje već osmu godinu za redom, lepo podržana od strane naših sugrađana, a samim tim i od lokalne samouprave.

Upoznao nas je sa novinom - Korzo kvizom, jednim zanimljivim takmičenjem i lepim nagradama.

 

Pozvao je sve da dođu na otvaranje, u petak, kada nas očekuje koncert grupe Apsolutno romantično.

 

Korzo fest 006Ispred Turističke organizacije grada Zrenjanina, Marica Kosanović nas je detaljno upoznala sa programom koji nas očekuje u toku četiri vikenda, koji su pred nama.

 

Istakla je, da je manifestacija prethodnih godina, već ostvarila svoj cilj, a to je da se ljudi lepo osećaju i zabave, kao i da postoje dešavanja koja su pimerena starom jezgru grada.

 

Korzo fest 012Program će biti realizovan na dve lokacije u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, ispred Vodotornja i nekadašnje Robne kuće, od 18 do 24 časa.

 

Program za najmlađe će počinjati u 18 časova i deca će imati priliku da uživaju u pozorišnim predstavama, plešu sa plesnim grupama i učestvuju u slikarskim i radionicama starih zanata.

Za njih su angažovani klovnovi haos animatori obučeni u likove njihovih omiljenih crtaća. Ispred Vodotornja će se nalaziti tzv. „Naša mala pijaca“, gde će predmete koje su deca napravila moći i da prodaju.

Takođe, na „pijaci“ će posetioci moći da nađu zdravu hranu, ručno rađene predmete, ali i pažljivo odabrane polovne stvari.

 

Ove godine su se uključili i trgovci i ugostitelji, koji svoje lokale imaju u centru grada. Zajedno sa njima, pažljivo su odabrani, za ambijent starog jezgra grada, muzički bendovi koji će nastupati od 22 časa.

Zahvaljujući Janjinim staklenim iskrama i udruženju VunaArt, naši sugrađani će imati priliku da nauče kako se prave predmeti od stakla i pustovane vune. Na kraju svih radionica, organizovaće se izložba, a najbolji radovi će biti nagrađeni.

 

Korzo fest 016aMarica nas je upoznala i sa detaljima Korzo kviza, koji će, kako je rekla, biti organizovan sa željom da se proveri koliko naši sugrađani poznaju naš grad.

Kuponi za kviz se mogu pronaći u ugostiteljskim objektima i trgovačkim radnjama u centru. Potrebno ih je popuniti i ubaciti u kutiju koja će se nalaziti kod bine. Obezbeđene su vredne nagrade, a jedna od njih je i sedam polupansiona u hotelu Montenegro u Čanju.

 

Po 19. put organizovaće se i Banatske vredne ruke, 28. jula, sa ciljem očuvanja, negovanja, podsticanja i popularizacije tradicije narodnog stvaralaštva, ali i obogaćivanja turističke promocije grada Zrenjanina. Na manifestaciji, koja i ove godine ima takmičarski karakter, učestvovaće oko 30 aktiva žena. U okviru manifestacije održaće se i dečija radionica – oslikavanje medenjaka.

 

Kosanovićeva je naglasila da nas očekuje i bogat kulturno-umetnički program, najavivši koncert Bilje Krstić, jedne od najboljih izvođača tradicionalne srpske muzike,udruženja koja neguju i decu koja uče da gaje tu vrstu muzike. Tradicionalno, na prostoru ispred nekadašnje Robne kuće, očekuje nas Flora sa svojim prijateljima. Naš akademski slikar će održati radionicu za naše najmlađe, učeći ih ponekim tehnikama slikanja.

 

Na kraju, Marica Kosanović se zahvalila pokrovitelju manifestacije GOMEX-u i medijskom pokrovitelju KLIK FM.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME