Kulturni centar Zrenjanin

kulturni centar zrenjaninKulturni centar Zrenjanina je ustanova kulture koja svoje programske aktivnosti organizuje, realizuje i stvara kulturne sadržaje u okviru muzičkih, pozorišnih, filmskih, izložbenih, dečjih, tribinskih i multimedijalnih programa. Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža.

Jedinstvenost i prepoznatljivost u odnosu na druge ustanove kulture, realizacija velikog broja kvalitetnih programa, aktivnosti, projekata, festivala i sajamskih manifestacija, njegova su prepoznatljivost. Inicirao je izradu Lokalnog akcionog plana za mlade i učestvovao u formiranju Kulturne mreže Vojvodine.

 

Svake godine realizujemo i nekoliko značajnijih projekata. Formiranje Gradskog dečjeg hora u okviru projekta „Studio za muziku", inteziviranje razvoja sopstvene muzičke produkcije, projekat „Stripolis" (od strane kritike uvršten u 10 najznačajnijih umetničkih ostvarenja, u toj oblasti, u 2009. godini), Likovni salon 30X30, Foto salon „Grad okom kamere", organizacija Međunarodnog horskog festivala „Cantemus" u saradnji sa Internacionalnim muzičkim centrom Zrenjanina, multimedijalni projekat „Istorija zrenjaninskog rokenrola" u okviru kojeg je objavljeno duplo CD izdanje (39 muzičkih numera autora i izvođača koji su stvarali zrenjaninsku rokenrol scenu), štampana publikacija (zbirka intervjua) i DVD izdanje (dokumentarna emisija) pod nazivom „ZROK 50 godina" u kojima su date slike jednog grada i područja sa veoma razvijenom muzičkom kulturom i presekom njegove ne samo muzičke već celokupne kulturne scene tog vremena, samo su neke od izuzetno zapaženih programskih aktivnosti.

 

kulturni centar zrenjanin2Pod sloganom „Kreiraj kulturu" ostvarena je saradnja sa velikim brojem umetničkih asocijacija, udruženja i pružena podrška velikom broju individualnih i grupnih inicijativa. Kulturni centar Zrenjanina omogućio je da se predstavi raznovrsna kulturna ponuda i kulturni izrazi koji doprinose stvaranju specifičnih urbanih scena i svih vidova kulturnog izražavanja u gradu. Sa Umetničkom asocijacijom Zrenjanina realizuje se projekat „Kontrolisano ludilo" (graffiti jam), u saradnji sa „Banathardkor zadrugom" organizuje se „Zrenjaninski antifašistički festival". U saradnji sa Kulturnim frontom iz Beograda organizovali smo Regionalni festival alternativne kulture – Refrakt nudeći alternativne programe i kulturne sadržaje. U okviru projekta „Stripolis" održani su i Strip festivali, koji su zajedno sa objavljivanjem časopisa „Stripolis" - časopisa autorskog i internacionalnog stripa, najznačajniji kulturni događaji u Zrenjaninu.

 

Pored primarne delatnosti u kulturi, Kulturni centar Zrenjanina pruža usluge izdavanja prostora, tehničke opreme, ugostiteljske suluge, kao i usluge marketinga i organizacije sajmova, izložbi, salona i velikog broja gradskih manifestacija.

 

Kontakt

Zrenjanin, Narodne omladine 1

Tel. +381 23 566 712, Fax +381 23 562 931

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

www.kczr.org

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Program Kultur. centra

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 11.08.2016. godine


 

IZLOŽBA RADOVA SLAVKA ŽIVANOVIĆA „SKULPTURE“ POBEDNIKA LIKOVNOG SALONA 30X30

Izložba radova „Skulpture“ Slavka Živanovića – dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg Likavnog salona 30X30 (organizovanog od strane Kulturnog centra) otvorena je do 15. avgusta u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanina. Veći deo autorovih ostvarenja, nosi obeležja fuzije određenih tehnoloških procedura i izbora materijala, od kojih su samo neki uslovno klasični kao drvo, metal, kamen, ili atipični, koža, staklo, papir. U tim kombinacijama efekat kriptomorfizma nije isključen, tako da ni izvorna obojenost materijala ne prevladava dominanznu strukturu oformljene telesnosti.... Slavko Živanović rođen je 1961. godine u Perlezu. Završio je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu – smer Vajarstvo. Radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Na likovnoj sceni od 1989. izlagao je na više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Takođe, ima realizovane skulpture u javnom prostoru, a izvestan broj radova nalazi se u muzejima i privatnim zbirkama. Živi u Beogradu.


 

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „SVE NIJANSE RAMONE“

U izložbenom salonu Kulturnog centra do 4. avgusta otvorena je izložba fotografija – fotografske celine pod nazivom: „Sve nijanse Ramone“. Pre nešto više od godinu dana, grupa fotografa, na inicijativu Saše Preradovića odlučila je da organizuje drugačiju tematsku izložbu – jedan model u očima više fotografa. Prikazujući svoje radove na društvenim mrežama i izložbama, shvatili su koliko je interesantno da jedan model može izgledati drugačije u vizijama i tehnikama različitih fotografa. Od početnih sedam, tokom vremena oformljena je grupa od 15 fotografa čije radove možete videti na izložbi. Od relativnih početnika do relativno poznatih imena u našoj fotografskoj javnosti, svaki autor je na svoj način izrazio neke različite nijanse Ramonine ličnosti, ali je i svaki fotograf dobio neku novu nijansu na paleti koja je odgovarala baš Ramoni...


 

SREDA, 3. I ČETVRTAK, 4. AVGUST CIKLUS KLASIKA – GANGSTERSKI FILM FILM: „MALI CEZAR“

U sredu, 3 i četvrtak, 4. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat u okviru Ciklusa klasika – Gangsterski film biće emitovano filmsko ostvarenje „Mali Cezar“ (Little Casar). Film je urađen u režiji Mervina LeRoja a premijerno je prikazan početkom 1931. godine, kao prvo klasično ostvarenje gangsterskog žanra. Igraju: Edvard G. Robinson, Daglas Fairbanks, Glenda Fareli... Ulaz na projekcije je besplatan.


 

PETAK, 5. AVGUST HUMANITARNI KONCERT

Kulturni centar Zrenjanina i humanitarna organizacija „Budimo ljudi“ pozivaju Vas na koncert KUD „Pionir“. Koncert je zakazan za petak, 5. avgust u 20 časova u Amfiteatru Kulturnog centra. Koncert je humanitarnog karaktera a sav prihod namenjen je za lečenje, u inostranstvu, našeg sugrađanina Branislava Prekajskog.


 

PETAK, 5. AVGUST (Od 5. do 18. Avgusta) IZLOŽBA RADOVA NADEŽDE KIRĆANSKI

Izložba radova Nadežde Kirćanski biće otvorena u petak, 5. avgusta u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Nadežda Kirćanski je rođena 1992. godine u Zrenjaninu. Trenutno je Master akademskih studija na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mrđana Bajića i prof. Radoša Antonijevića. Radi u mediju crteža, skulpture i instalacije.


 

SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11 AVGUST CIKLUS KLASIKA – GANGSTERSKI FILM FILM: „DRŽAVNI NEPRIJATELj“

U sredu, 10. i četvrtak, 11. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat biće emitovan film: „Državni neprijatelj“ (The Public Enemy). Reč je o kriminalističkoj drami Williama A. Wellmana iz 1931. sa Jamesom Cagneyjem u glavnoj ulozi. Uz snažnu dramatizaciju i socijalnu kritiku filma, kritika i publika složili su se kako su uloge bile dosta uverljive, a mnogi likovi u filmu temeljeni su na stvarnim likovima iz doba prohibicije. Ulaz na projekcije je besplatan.


 

ČETVRTAK, 11. AVGUST MONODRAMA JOVICE JAŠINA „IMA JEDNA ZEMLjA“

Predstava “Ima jedna zemlja” u izvođenju Jovice Jašina, bazirana je na popularnoj knjizi “Pisma iz Srbije”, poznatog srpskog satiričara Bojana Ljubenovića a biće odigrana u četvrtak, 11. avgusta u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Glavni junak ove predstave je Ljubenovićev izmišljeni stranac, koji hiruškom preciznošću, na duhovit i lucidan način, secira srpsku stvarnost, ukazujući publici na ovdašnje paradokse, anomalije, mane i vrline. Duhovit je na moment, a satiričan čitavo vreme i obrnuto, pa se publici čini da se umesto u pozorištu nalazi pred velikim ogledalom u kome neprestano vidi sebe… Predstava počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan.

 

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME