Završen 39. Sajam turizma u Beogradu

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

sajam439. Međunarodni beogradski sajam turizma je uspešno završen u nedelju 26.februara.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je otvorio ovu turističko - privrednu manifestaciju, najveću u ovom delu Evrope, na kojoj se predstavilo oko 1.100 izlagača iz 56 zemalja među kojima su i Kina, Rusija, Indija. Nakon svečanog otvaranja sajma, premijer Aleksandar Vučić je zajedno sa Ministrom trgovine, turizma i telekomunikcija Rasimom Ljajićem i sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, posetio štand Turističke organizacije grada Zrenjanina, pri čemu je predstavljena turistička ponuda grada i uručen promo material.

sajam3

Turistička organizacija grada Zrenjanina se predstavila pod sloganomSkoči u Zrenjanin” a promo lice je bila atletičarka Ivana Španović koja je putem video poruke uputila poziv svima da posete grad na Begeju.

Na štandu, u hali 4, gde su se predstavile i druge turističke organizacije Srbije i Vojvodine, promovisala se turistička ponuda i potencijali grada Zrenjanina i okoline uz učešće hotela “Vojvodina”, Pivnice “Četiri konja debela”, kompanije “Gomex” sa novim brendom vina “Šešir nakrivi”, zaštićena prirodna područja Carske Bare i Rezervata prirode, “welnes” i “spa” aktivnosti Banje Rusande, kao i predstavnici turističkih agencija.

 

sajam2

 

Promovisan je projekat EuroVeloPark-Carska bara, kao i mogućnost razvoja nautičkog turizma, ali i oživljavanje dela industrijskog nasleđa kroz projekat izgradnje Muzeja piva u gradu na Begeju. Predstavljena je i multirkulturalnost kroz bogatstvo folklornog stvaralaštva.

Nastupila su tri muzička sastava, orkestar “Banaćani” iz Botoša, rumunski orkestar “Lira” iz Torka sa svojom tradicionalnom izvornom muzikom i igrama, kao i Slovaci iz naseljenog mesta Aradac sa harmonikom i klasičnim krojem nošnji i čardašem. Tu su bili i pčelar Miladin Milosavljević iz Zrenjanina kao i dve zanatsko umetničke radionice “Staklene iskre” i “Handmade by A”.

 

sajam1Zvanična promocija na štandu Turističke organizacije grada Zrenjanina je održana u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića sa saradnicima, v.d. direktora Zorana Ljubotine, uz zdravicu glumca Milenka Pavlova koji je simbolično najavio 32.manifestaciju Dani piva.

Prisutni su bili i načelnica srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, zatim zamenici i pomoćnici gradonačelnika Saša Santovac, Duško Radišić i Dragan Ćapin, član gradskog veća Dragan Vulešević i direktori Kulturnog centra i GNB “Žarko Zrenjanin” Goran Marinković i Milan Bjelogrlić.

Štand su posetili i potpredsednik Vlade i ministar telekomunikacija, trgovine i turizma Republike Srbije Rasim Ljajić, ambasador Alžira u Srbiji Abdelhamid Šebšub, zamenik gradonačelnika Grčke opštine Serres g-din Panagiotis Grigoriadis, glumac Dragan Bjelogrlić, i brojni drugi gosti.

Brojni novinari su posetili štand i propratili dešavanja na štandu Turističke organizacije grada Zrenjanina. Turistička organizacija je zadovoljna brojem posetilaca štanda i zainteresovanošću za turističku ponudu.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Turistička organizacija

grada Zrenjanina

Ulica: Koče Kolarova 68,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. +381 23 523 160

fax +381 23 523 161

e-mail : office@visitzrenjanin.com


Turističko

informativni centar

Ulica: Subotićeva 1,

23000 Zrenjanin, Srbija

tel. + 381 23 581 890

fax. +381 23 523 260

e-mail : tic@visitzrenjanin.com

gradituristicka

Ovo je stranica za one koji su nekada bili, a nisu otkrili jedinstvena blaga grada na reci Begej. Ovo nije samo turistička prezentacija. Ovo su živi otkucaji Zrenjanina, srca regije Banat. Od nas, koji u njemu živimo...

Grad Zrenjanin i TO grada Zrenjanina

Gradska uprava: 315-0111

Centar za obaveš. 985 523-985

Policijska uprava 192 564-112

Vatrogasna služba 193

Hitna pomoć 194


Dežurni Lekar: 562-066

Elektro Distribucija 543-210

Elek.Dist. Dispečar. 522-444

Osnovni sud: 564-737

Viši sud: 564-712

Privredni sud: 561-929

Prekršajni sud: 525-253

Opštinsko javno tužil.: 560-150

Free Joomla! template by L.THEME