Restoran Stara Zanatlija

Gradska kafana “Stara zanatlija” otvorena je početkom novembra 2012. godine u širem centru grada.
Kao što Venecija svojom restoranskom ponudom reprezentuje domaća italijanska vina i paste svojstvene Italiji, tako i restoran “Stara Zanatlija”, adekvatno reprezentuje podneblje banatske kuhinje, odnosno banatskih specijaliteta i običaja.

Ambijent ovog objekta je očaravajući i veoma impresivan. Stari kredenac, kamin, karirani stolnjaci, šne nokle, gomboce i banatski specijaliteti, jaka ponuda vina i žestine za svačiji džep.
U meniju ovog restorana mogu se naći sarma, kiseli kupus, škembići, ali i pasulj prebranac.
Tamburaši sviraju utorkom, sredom, četvrtkom, petkom i subotom od 13h pa tokom celog dana.
Restoran “Stara Zanatlija” poseduje neverovatnu moć transformacije – preko dana je otvoren za ljubitelje domaće kuhinje i zvuke tamburaša, a uveče je ovo prava kulturna “gradska kafana”.
Restoran radi svakoga dana od 09h do 01h po ponoći, dok se petkom i subotom radi do ranih jutarnjih sati ili “dok gosti izdrže”, kažu muzičari.
Rezervacije su obavezne kako bi se izbegla gužva i atmosfera koja nije domaćinska.

Kontakt

Gradska kafana „Stara zanatlija“
Zrenjanin, Slobodana Bursaća 20
Mob. tel. + 381 69 223 0 253
E-mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Facebook/Gradska kafana Stara Zanatlija

Etno kućerak

U ponudi Etno kućerka je stara tradicionalna kuhinja sa ovih prostora, dopunjena roštiljem, ribom i divljači.
Kapacitet objekta je 130 mesta za sedenje.
Objekat je prigodno dekorisan i uredjen u stilu starih kuća, kafana i restorana, sa domaćinskom atmosferom i opuštenim ugođajem uz zvuke tamburaša.

Kontakt

Restoran „Etno kućerak”
Zrenjanin, Gimnazijska 8
Tel. +381 23 511 786
E-mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Facebook/Etno kućerak

Restoran Aleksandar

Svaki Zrenjaninac, bilo da je zaljubljenik u dobru domaću hranu ili samo želi da se opusti uz čuvene banatske kicoše, od sveg srca će vam preporučiti „Banatsku kuću“. Ovaj poznati zrenjaninski restoran zapravo se i ne zove tako, već „Aleksandar“, ali Zrenjaninci su ga sami tako prozvali. 

Restoran je uređen u banatskom stilu, kuhinja je potpuno domaća. U „Banatskoj kući“ sve je autentično, a detalje koji krase ovaj objekat Ika je sakupljao godinama, od Pančeva do Kikinde. Tu je stara tabla Petrovgrada, burad sa žigom Bečkereka... I sam ulaz poziva na jelo. Na stari đeram ispred kuće okačena je korpa od pruća.
– Prema starom vojvođanskom običaju, ljudi koji su radili u polju ili na mobi, udaljeni od crkve koja je oglašavala podne i vreme za ručak, kad vide okačenu korpu o đeram, znaju da je vreme za predah.

Kontakt

Banatska kuća – restoran „Aleksandar”
Zrenjanin, Karađorđev trg 67
Tel. +381 23 535-383
Fax +381 23 569 708
E-mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Restoran Trofej

Na samo 15 km od centa grada Zrenjanina, na vratima prirodnog rezervata”Carska bara” u okviru kompleksa restorana TROFEJ, posluje I Banatsko etno selo "Tiganjica" .Sagradjeno je od temelja u lalinskom stilu na način na koji se u davna vremena gradilo.
Dočarava posetiocima Banat,način življenja u Banatu i pruža im mogućnost da se bar na tren vrate u prošlost i osete njegove čari.

Restoranska sala banatske kuće raspolaže salom kapaciteta od 70 mesta.Ovde možete probati banatske specijalitete(spremljene na način na koji su ih naše bake spremale),izvrsnu i uvek svežu rečnu ribu,roštilj kao i veoma ukusna kuvana jela.

Banatska kuća trenutno raspolaže sa šest soba(tri dvokrevetne,jednim dvokrevetnim apartmanom,jednom jadnokrevetnom i jednom trokrevetnom sobom)koje su uredjene u etno stil,a upotpunosti prilagodjene potrebama današnjeg čoveka.Svaka soba poseduje kupatilo,klima uredjaj I lcd televizor.

Kontakt

Restoran „Trofej“
Stajicevo, Beogradski put bb
Tel. + 381 23 884 122
Mob.tel. +381 64 175 82 96
E-mail adresa: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.